Om ovnhus

OVNHUS Kunsthåndværkermarked

OVNHUS Kunsthåndværkermarked 2019 præsenterer 74 deltagere på et censureret 3-dages marked for professionelle kunsthåndværkere.

Markedet er etableret og drives af frivillige ildsjæle.


OVNHUS Kunsthåndværkermarked finder sted 4. weekend i juli.


Om Foreningen OVNHUS

Har du lyst til at støtte arbejdet med at etablere OVNHUS Kunsthåndværkermarked, kan du melde dig ind i foreningen på markedsdagene. Det koster 150 kr. om året.

Har du lyst til også at yde en aktiv indsats eller være frivillig på markedsdagene, kan du sende en mail til ovnhus@gmail.com så vil du blive kontaktet af en fra bestyrelsen. Du kan også henvende dig i Info-teltet på markedsdagene, hvis du har lyst til at hjælpe til ved næste års marked.


OVNHUS-projektet

OVNHUS-projektet var oprindeligt en del af Artisenatgruppen Odsherreds arbejde med at skabe et samlet center for kunsthåndværk på havneområdet i Nykøbing Sjælland.

En af aktiviteterne var at afholde et kunsthåndværkermarked hver sommer den fjerde weekend i juli måned.

   

 Ovnhuset

Selve Ovnhuset var oprindeligt opført ved Designskolen i Kolding, hvor det en årrække rummede keramikafdelingens gasovne.   

Ovnhuset er en 81 m² stor kvadratisk bygning i en let stålkonstruktion opført i 1994. Arkitektonisk er det en meget harmonisk bygning, som med sin praktiske konstruktion lægger op til mange anvendelsesmuligheder. Ovnhuset fungerer i dag som ovnhus, og flere har doneret ovne til det.   

Huset blev i sommeren 2002 transporteret til Nykøbing SJ. og opført i 2003.

Projekt OVNHUS er blevet hjulpet i gang med EU-støtte via Leader+.


Nye vedtægter pr. 8. nov. 2017

I 2009 hvor udstykningen og salget af grundene i Artisenatgruppen Odsherred var afsluttet, blev "Foreningen OVNHUS" etableret med det hovedformål at videreføre OVNHUS-markedet.

På generalforsamlingen d. 25. november 2010 blev vedtægterne ændret.

På generalforsamlingen d. 24. oktober 2013 blev vedtægterne endnu en gang justeret.

På generalforsamlingen d. 8. november 2017 blev vedtægterne ændret.

 

74 udstillere

Nogle af udstillerne vil være kendt fra tidligere år, men der vil også være en vis naturlig udskiftning.