Pressemeddelelse

OVNHUSMarked er censureret kunsthåndværkermarked, der afholdes på havnen i Nykøbing Sjælland hvert år den 4.weekend i juli. Markedet afholdes i år fra fredag den 21. juli til søndag den 23. juli.

Markedet kan i år fejre 20 års jubilæum. For at markere begivenheden bliver der midt på pladsen rejst et telt med artist-talk, arbejdende værksted m.v.

Siden begyndelsen for 20 år siden, er markedet vokset både med hensyn til antallet af udstillere og besøgende gæster. OVNHUS marked omfatter i år 72 udstillere og besøges årligt af omkring 17-18.000 gæster.

Gæsterne kan opleve et bredt udvalg af keramik, smykker og tekstil, men også arbejder i glas, læder, metal og papir.

Årets gæsteudstiller er Heinrich Braun, der skaber levende skulpturer i pil, bl.a. en ”Living Umbrella”, der er skabt af lange pilevidjer flettet omkring et jernstativ og samlet i en kompakt krone. Heinrich Braun driver sammen med Mette Braun ”Baugaarden” ved Ringsted.

Åbningstalen holdes af forfatter og konsulent Anette Wolthers, der har gjort en markant indsats for kvindelige kunstnere, bl.a. gennem bogen ”Kvindelige kunstnere i Odsherred”. Bogen blev tildelt Odsherred Kommunes Kulturpris i 2020. Hun er desuden initiativtager til det digitale kunstleksikon ”Wolthers KUNSTLEX”.

Markedet åbner fredag den 21. juli kl. 12. Anette Wolthers vil holde åbningstale kl. 13. Markedet holder åbent til kl. 17.
Åbningstider lørdag 10-17 og søndag 10-16.

På pladsen er der café med økologisk thai-inspireret mad fra Birkemosegaard, Hansen Is fra Ismobilen og kaffe fra Mols Kafferisteri.

For videre informationer, billedmateriale m.m.: kontakt den presseansvarlige
Ulla Vedel, Galbuen 1, Nakke
Mobil: 25 62 18 51

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.